Het flexibele kantoorconcept

Gepubliceerd op 27 juni 2011

Sinds 2006 werkt de provincie Overijssel, als eerste provincie in Nederland, volgens de principes van het  ‘TOOL-concept' die in samenwerking met Veldhoen + Company tot stand zijn gekomen. Het kantoorconcept van de provincie Overijssel gaat uit van:

  • gemeenschappelijke faciliteiten;
  • activiteit-gerelateerde werkplekken;
  • plaats- en tijdonafhankelijk werken.

Als medewerker van de provincie Overijssel hebt u geen vaste werkplek, maar zoekt u elke dag de beste plek om uw werkzaamheden uit te kunnen voeren. Het concept is gedoopt tot 'TOOL', The Other Office Life.

Werkplekken delen

Medewerkers hebben geen eigen werkplek, maar delen werkplekken. Er zijn verschillende type werkplekken. Er zijn afgesloten werkplekken geschikt om u te concentreren, er zijn open werkplekken waar u goed met elkaar kunt communiceren én er zijn loungeplekken, ideaal om samen te werken. Er wordt cleandesk gewerkt; langer dan één uur van uw plek, dan ruim u uw spullen op. Zo delen rond de 1000 medewerkers 700 werkplekken.

Gemeenschappelijke faciliteiten

Naast werkplekken, worden alle faciliteiten met elkaar gedeeld. Elk werkgebied beschikt over een serviceunit waar een printer/copier staat en kantoorartikelen te vinden zijn. Ook is er de huiskamer te vinden. Dé plek om uw collega's te ontmoeten, eeen broodje te eten of even een krantje te lezen. Voor overleggen tot 6 personen zijn er diverse spreekkamers beschikbaar. Ook de kastruimte is niet persoonlijk, maar gemeenschappelijk.

Vergaderen kan in verschillende ruimtes, verspreid door het provinciehuis. Informeel overleggen kan bijvoorbeeld op de Plaza, waar u tussen de middag ook kunt lunchen, of in één van de huiskamers. ´De Stip´ leent zich perfect voor brainstormsessies en voor formeel vegaderen zijn er legio mogelijkheden, onder andere in het Bestuurscentrum.

Plaats- en tijdonafhankelijk werken

Binnen het provinciehuis kunnen medewerkers van 7.00 - 19.00 werken. Begin 2011 is telewerken ingevoerd en kunnen medewerkers ook elders werken. Sinds medio 2011 doet de provincie Overijssel mee aan de Deelstoel (www.deelstoel.nl) waarbij overheidsorganisaties het mogelijk maken om elkaars werkplekken en kennis te delen.

Uitzondering op de regel

De zesde verdieping wijkt af van de overige werketages. Daar zijn de kamers van de gedeputeerden en de Commissaris van de Koning ondergebracht. Zij hebben vanwege hun functie een eigen kamer.

Geïnteresseerd in het TOOL-concept? Boek een rondleiding! Of bekijk de video.


Video: Digitale rondleiding provinciehuis

Bekijk de video Een kijkje binnenshuis op Youtube.

Rondleiding boeken

Wilt u een kijkje nemen in het provinciehuis? Dat kan. U bent van harte welkom. De rondleiding en het programma er omheen worden in overleg met u op maat gemaakt en bijvoorkeur op woensdag of vrijdag gegeven. Vul bijgaand formulier zo volledig mogelijk in en wij nemen contact met u op. Houd rekening met een tijdsduur van ongeveer 2 uur.

Boek nu een rondleiding .