Logo provincie Overijssel (met downloads)

Gepubliceerd op 28 januari 2019

Wie het logo van de provincie Overijssel wil plaatsen in communicatie-uitingen kan deze op deze pagina downloaden. Lees bij gebruik van het logo onderstaande instructie.

Logo in wit vlak

Beeldmerk in wit vlakDe standaardversie van het logo staat altijd in een vastgesteld wit rechthoekig vlak met een afgeronde hoek linksboven. Logo en wit vlak vormen een vaste eenheid en mogen nooit los van elkaar worden toegepast. Wel mag het logo op een volledige witte ondergrond geplaatst worden zodat het witte kader wegvalt. Indien de ondergrond niet wit is, wordt gebruikgemaakt van de zwarte of witte uitvoering van het logo. Ook is het niet toegestaan delen van het logo los van elkaar toe te passen.

De tekst 'provincie Overijssel' in het lettertype FrutigerNext in eenzelfde corps mag wel los zonder golflijntjes worden toegepast maar dan is er geen sprake van een logo.

Fout gebruik van onderdelen van het logo

Deel van het logo

Plaatsing logo

Op alle uitingen wordt het logo in principe altijd rechtsonder én rechtslijnend in de rechter stramienkolom geplaatst. De onderzijde van het onderste blauwe golfje staat op de onderzijde van het stramien.

Plaatsing logo op stramienBij items zonder kleurvlak om het logo zoals bij de brief, fax, nieuwsbrief e.d. wordt het beeldmerk met de ‘l' van ‘Overijssel' rechtsonder uitgelijnd met de kruising van de onderste en rechter margelijnen van het stramien.

Maatvoering logo

De maatvoeringen van het logo inclusief het witte vlak zijn gerelateerd aan de verticale kolomindeling van het basisstramien. De lengte van het witte vlak komt overeen met de stramienkolommen inclusief het kolomwit.

Er zijn in Indesign 2 bibliotheken aangemaakt met de meest voorkomende maten van het logo (A6 t/m A3) in pantonekleuren (Logo MPS) en in full colour (Logo FC).