Remko Wicherson

Gepubliceerd op 12 april 2019

"Een gezonde portie data en technologie"

Hoe krijg je meer Overijsselaars op de fiets? Wat is de kwaliteit van het zwemwater, en hoe voorspel je die? Hoe zie je snel waar round-up wordt gebruikt? Maar ook: hoe zorg je dat provincie Overijssel een gezond innovatieklimaat heeft?

De enorme berg beschikbare data en de vele technische innovaties bieden prachtige kansen voor provincie Overijssel om zijn taken sneller of beter uit te voeren. In het Innovatie- en Datalab voert Remko experimenten uit met nieuwe data, data-science en technologieën. Overijsselse opgaven staan hierbij centraal. Het motto hierbij is: probeer het gewoon! Remko Wicherson trekt het Innovatie- en Datalab van provincie Overijssel en deelt zijn ervaringen graag met jou.

Over Remko

Remko Wicherson is gefascineerd door data. Van jongs af aan zocht hij naar trends in zijn proefwerkcijfers en de cijferdata die hij verzamelde bij zijn honkbalwedstrijden. Die privéfascinatie is nu verschoven naar data van zijn racefietstochten.

Beroepsmatig komt de datafascinatie terug bij zijn rol als trekker van het innovatie- en datalab van provincie Overijssel. Daar zoekt Remko naar kansen voor nieuwe data, data-science en technologieën om Overijsselse vraagstukken beter of sneller te beantwoorden. Voorop staat dat van de experimenten wordt geleerd. Verder huldigt Remko het motto van ‘think maps’. Kaartgebruik verbetert bestuurlijke besluitvorming, is Remko’s overtuiging. Remko studeerde geodesie aan de Technische Universiteit in Delft en heeft daar enkele jaren onderzoek gedaan. Daarna heeft hij gewerkt bij Rijkswaterstaat, Dienst Landelijk Gebied en nu werkt hij bij provincie Overijssel.