Ferenc van Damme, ‘DemoCrazy!’

Gepubliceerd op 15 april 2019

Ferenc van Damme, beleidsontwikkelaar ‘Participatie & Communicatie' bij de provincie Overijssel, leidt een vurige interactieve discussie gebaseerd op overtuigende feiten, onderzoeken en cijfers, inspirerende praktijkervaringen en werkbare inzichten. Hij werkte de afgelopen 10 jaar aan inzicht om op andere manieren de 'kracht uit de samenleving' aan te boren en het tweerichtingsverkeer met verschillende ‘soorten’ inwoners te stimuleren. Vooral ook met de groeiende groep mensen die zich niet meer vertegenwoordigd voelen door besturen, raden, instituten en overheden; en dat is snel 70% van de inwoners.

Conventioneel communiceren en toepassen van traditionele 'burgerparticipatie' met ‘the usual suspects’ levert minder en minder op, dat is duidelijk. En de enigen die nog serieus over 'burgers' spreken zijn militairen en bureaucraten; wie kent er persoonlijk een normaal mens die zichzelf 'burger' noemt of voelt? Maar wat werkt er dan wel? Daarover gaat Ferenc met de zaal in gesprek. Zijn vragen: “Van wie is die democratie, die energietransitie, die zorg, dat onderwijs, die natuur, die veiligheid, die leefomgeving nu eigenlijk? En hoe betrekken wij onszelf bij mensen die vitaal hun eigen weg zoeken, en die in een soort stille revolutie een nieuw soort samenleving aan het maken zijn? Want hoe voorkom je dat jouw organisatie voor 2030 ook een V&D, Kodak, CoolCat of Intertoys wordt?...

Kennis van doelgroepen, zelfinzicht, een realisatie van je eigen rol in een razend snel ontwikkelende ‘permanent bèta’ wereld, en een dramatisch andere houding van onszelf zijn essentieel voor een streven naar echte dialoog in een vitale, samenredzame ‘doe-democratie’!

Om alvast een beetje ‘in the mood’ te komen vragen we je ter voorbereiding op de bijeenkomst een test te doen. Ga hiervoor naar de volgende link: http://www.motivaction.nl/mentality/de-mentality-test, Het kost ongeveer een kwartier om de test te doen, maar dan krijg je ook direct de uitslag, en een altijd kloppend plaatje van de stijl van het interieur van je eigen huis! Onthoud de uitslag, of print en neem mee naar de bijeenkomst.