Feiten, Feiten, Feiten 2019

Gepubliceerd op 7 maart 2019

portret dr. Egge van der Poel, foto: Jacqueline de Haas
Egge van der Poel

"Wat kan Big Data voor u betekenen?"

sport
Voetbal voorspellen

"Met big data analyse naar betere sportprestaties en accurate voorspellingen."

healthyblue
Uw gezondheid als database

Met e-health analyse naar een betere conditie en gezondheid.

jildoubouwman
Jildou Bouwman, TNO

"Stay Healthy, and in control of your data."

Donderdag 13 juni: Feiten, Feiten, Feiten in de Lebuinuskerk Deventer

Voor de zesde editie van het beleidsinformatiecongres ”Feiten, Feiten, Feiten’ grijpen we in een geheel nieuw kader - en een nieuwe locatie -  terug naar ons vertrouwde adagium ‘van data, naar informatie, naar beleid.’

Want met de groei van het enorme aantal databanken voor databestanden die zo groot zijn dat ze soms nauwelijks beheersbaar lijken, komen de praktische toepassingen ervan in de algoritmes van het dagelijks bestaan terecht. Van je Spotify voorkeuren in muziek, tot een betere gezondheid, of een grotere kans op de transfermarkt voor voetballers: iedereen lijkt baat te hebben bij betere kennis van data.

En toch....

...draait je app lelijke liedjes, loop je blessures op en zijn voetballers soms ondermaats op de middenstip. Dus dat is onze informatieparadox: de wijze waarop we omgaan met data raakt ons tegenwoordig in de westerse wereld tot in de haarvaten van het bestaan. Ons denkpatroon, ons eetpatroon, onze gezondheid: ze worden allemaal beïnvloed door de macht van het grote getal. Maar eigenlijk hebben we nauwelijks het vermogen die patronen goed te beheersen.

En dat kan niet zonder gevolgen blijven. Want wie beheerst de kunst van het zorgvuldig analyseren? Wie beschermt ons tegen de groeiende krachten van de denkende database? Daar staan we op 13 juni in Deventer bij stil.

Wees er snel bij!

FFFdeventer

Contact

Team Beleidsinformatie

beleidsinformatie@overijssel.nl

Egge van der Poel

Egge300

Egge zocht - en vond - het Higgs-deeltje in de deeltjesversneller van CERN in Genève. Na zijn baan als Big Data consultant bij KPMG vervult hij momenteel de functie van Clinical Data Scientist bij het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Jildau Bouwman

jildau300

Jildau Bouwman is senior scientist systeem biologie en leidt het programma ‘digital health technologies’ bij TNO.