ID2019- Albert Hoekstra-Patrick Morren

Gepubliceerd op 7 oktober 2019

Virtual reality bij de Scheeresluis

De Provincie Overijssel innoveert samen met Twinsense360 en Tauw. Samen maken we een product wat voorsorteert op de manier hoe Provincie Overijssel (digitaal) kan werken in de toekomst. We presenteren het lopende project van de Scheeresluis met twee resultaten: een informatiemodel en een Virtual Reality (VR) model. Gedegen datamanagement is een basisvoorwaarde voor dit type projecten, want het is van groot belang om te weten naar welke data je precies kijkt en wat deze betekent.

Het VR-model biedt realistische beleving van de sluis, inclusief veiligheidsinstructies. Een monteur kan bijvoorbeeld met een ‘tutorial’ in VR, al voor zijn eerste bezoek aan de sluis, leren dat hij binnen 4 meter van de waterkant volgens richtlijnen een reddingsvest aan moet hebben. Samen innoveren werkt het beste door open afstemming over voortgang, transparantie en flexibiliteit. We gebruiken de Scrum aanpak om snel en efficiënt tot resultaat te komen en tussentijds bij te kunnen sturen.

De doelstellingen van het project zijn:

  • Vergroten van veiligheid en efficiëntie van werkzaamheden (o.a. aannemers, medewerkers)
  • Vergroten van begrijpelijkheid (o.a. medewerkers, publiek ) en toegankelijkheid van informatie
  • Vergroten van het inzicht en grip op de assets in het areaal van de provincie
  • Vergroten van de waarde van data door het combineren van informatiebronnen

Over Albert Hoekstra

Albert, mede-oprichter van Twinsense360, houdt zich bezig met de laatste ontwikkelingen rondom online video. Zo is hij onder meer specialist op het gebied van 360 video’s, VR en Augmented Reality.

Over Patrick Morren

Patrick is een enthousiaste en gedreven adviseur over virtual & augmented reality. Hij weet met zijn presentaties te inspireren en begeleidt creatieve sessies telkens met plezier om deelnemers VR&AR te laten ervaren.