koningkomtaan1200
maximajongetje
Koninklijk bezoek aan Overijssel in 2013
paardenstal

Oranje in Overijssel: streekbezoek aan Twente

Gepubliceerd op 1 november 2016

Koningspaar in Almelo en Noordoost-Twente: Erfenis als toekomstkapitaal

het koningspaar

Een herfstige dag waarbij de zon zich nauwelijks liet zien, maar het plezier in Noordoost-Twente was er niet minder om. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brachten een lange, goed gevulde en gevarieerde dag door in stad en streek.

Er werd hard gewerkt om een goede indruk te krijgen van het reilen en zeilen in dit deel van de provincie Overijssel. Het streekbezoek droeg het thema “Erfenis als toekomstkapitaal”.

Schoon en zuiver water

Aansluitend werd een bezoek aan het natuurontwikkelingsgebied Springendal gebracht. De burgemeester Stegers van Tubbergen en Bakker van Dinkelland begeleidden het paar tijdens het bezoek aan Wasserij Springendal, waar natuur en milieubewust ondernemerschap hand in hand gaan. Directeur Ron Dijkkamp benadrukte nog eens het belang van schone grond voor zijn bedrijf en de streek. Bewoners uitten met spandoeken langs de weg hun vrees voor de afvalwaterinjecties. “Er leeft ongerustheid over de vuilwaterinjecties. We zijn bang voor vervuiling en verzakking en willen eigenlijk dat hier alleen gezuiverd water in de bodem komt” aldus burgemeester Ineke Bakker.

"Twente is mooi en dat moet zo blijven"

Oldenzaal pakte feestelijk uit met muziek van de Koninklijke Harmonie St. Joseph, de Koninklijke muziekvereniging Semper Crescendo, het Stadsjongenskoor en Het Stroatensemble. Na een korte wandeling door de stad namen de Koning en Koningin in het historische J.W. Racerhuis deel aan een rondetafelgesprek met bestuurders van de vier gemeenten en marktpartijen over de ontwikkelingen in Noordoost Twente. Het bezoek werd bijgepraat over tal van plannen en initiatieven; van mestvergisting tot lokale streekproductontwikkeling en toeristische beleving. Overheid, ondernemers en particulieren werken in Noordoost-Twente samen om natuur, toerisme en duurzame landbouw samen te laten optrekken. Twente is mooi, zo benadrukte Koning Willem Alexander bij zijn afscheid, en dat moet vooral zo blijven.

Meer Oranje in Overijssel

De Koning en Koningin hebben Overijssel de afgelopen jaren regelmatig bezocht. Zo bracht het koninklijk paar in 2013 een kennismakingsbezoek aan Overijssel. En vierden we Koningsdag 2016 in Zwolle.

Bekijk de foto's: