Lezing Toekomstbestendig groen erfgoed, een kwestie van samenwerken


Datum
Plaats in agenda
Tijd
16:00 tot
Locatie
Provinciehuis Overijssel, zaal De Brink, Luttenbergstraat 2, Zwolle
Omschrijving

Lezing toekomstbestendig groen erfgoed

De Tuinen van Mien Ruys behoren tot het zogenaamde groene erfgoed in onze provincie. Maar wat is ‘groen erfgoed’ eigenlijk en hoe ga je ermee om? Op 21 maart vertellen vier sprekers hier meer over tussen 16:00 tot 18:00 uur.

Het belang van goede samenwerking

Gesien van Altena en Anneke Coops (Het Oversticht)

Gesien van AltenaAnneke Coops

Gesien van Altena werkzaam bij het Oversticht als erfgoedadviseur, belicht het belang van een goede samenwerking bij de instandhouding van groen erfgoed, nu en in de toekomst. Haar collega Anneke Coops, landschapsarchitect en ervenconsulent, gaat hier dieper op in aan de hand van 3 verschillende voorbeelden van groen erfgoed in de provincie (een park, een erf en een wederopbouwwijk).

Landgoed Het Laar in Ommen

Marcel Eekhout (Parklaan Landschapsarchitecten)

Marcel Eekhout

Marcel Eekhout neemt u mee naar landgoed Het Laar in Ommen. Hij belicht eerst de historie in relatie tot het water en de landschapsstructuur en vervolgens hoe bij de opgave voor waterretentie en het klimaatbestendig maken van het gebied oud en nieuw op het landgoed, na een intensief proces van samenwerking, bij elkaar komen.

Historisch onderzoek kasteel Het Nijenhuis in Heino

Patricia Debie (Debie&Verkuijl tuin, park, landschap)

Patricia Debie

Patricia Debie geeft een doorkijk in het historisch onderzoek naar kasteel Het Nijenhuis bij Heino en hoe de ontwikkelingsgeschiedenis van dit bijzondere object ingezet kan worden in de actuele klimaatadaptatie. Haar verhaal biedt een nieuw perspectief op het gebruik van het Overijsselse culturele erfgoed.

Na de 4 korte presentaties is er gelegenheid om verder te praten.

Aanmelden