Bedrijventour 2018 naar Twentepoort Logistiek

Gepubliceerd op 1 oktober 2018

Twentepoort Logistiek in Wierden ontvangt op vrijdag 14 september gedeputeerde Eddy van Hijum in het kader van de Bedrijventour 2018. Samen met wethouder Richard Kortenhoeven van de gemeente Wierden gaat hij in gesprek met de ondernemers om te horen wat er speelt.

Twentepoort Logistiek is in 2008 opgericht door Martin Noeverman en Arno Brokelman. Het is een van de vier logistieke bedrijven van de Twentepoort Groep. Twentepoort Logistiek organiseert weg-, rail-, lucht-, en zeevracht met de focus op vervoer van en naar Oost-Europa, Rusland en Centraal-Azië. Het bedrijf werkt met een netwerk van gespecialiseerde transporteurs, die veelal uit deze gebieden komen.

Snel groeiend

Twentepoort Logistiek is een snel groeiend bedrijf. In 2017 won het bedrijf de FD Gazellen Award in de categorie middelgrote bedrijven. Hiervoor is een groeipercentage vereist van minimaal twintig procent over de laatste drie jaar. Ook voor de komende Gazellen Award dingt Twentepoort Logistiek mee.

Bedrijventour

Het bezoek aan Twentepoort Logistiek is onderdeel van de Bedrijventour 2018. Tijdens deze Bedrijventour, de opvolger van de MKB tour uit 2017, bezoekt Eddy van Hijum samen met de wethouders Economie een aantal Overijsselse ondernemingen. “De focus ligt bij deze tour op MKB bedrijven die snel groeiend zijn of een prijs hebben gewonnen, op nieuwe bedrijven die zich hier hebben gevestigd en op grote ondernemingen”, aldus Van Hijum. De Schagen Groep in Hasselt is op 28 september het volgende bedrijf dat wordt bezocht in het kader van deze tour.

MKB-vriendelijkste provincie

Provincie Overijssel werkt in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven, het onderwijs en gemeenten, aan het meest optimale ondernemersklimaat, zodat ondernemers kunnen starten, groeien en innoveren. Denk daarbij aan effectieve regelgeving, financiële ondersteuningsmogelijkheden, professionele dienstverlening, optimale vestigingslocaties, het bij elkaar brengen van de juiste partijen, lobby voor de ondernemersbelangen in Den Haag en Brussel. Als provincie zijn wij continu bezig om dat beleid en onze inspanningen up to date te houden.

Gedeputeerde Eddy van Hijum: “Overijssel heeft de titel ‘MKB-vriendelijkste provincie van Nederland’ gewonnen. Nu wij het zijn willen wij het ook blijven. En met elkaar gaat dat lukken!”