3 tijdelijke camera’s houden verkeerssituatie Hardenberg in de gaten

Gepubliceerd op 10 september 2018

Tussen maandag 17 en vrijdag 21 september 2018 houden 3 camera’s de verkeerssituatie in Hardenberg in de gaten. De camera’s zijn in de buurt van de rotonde Europaweg/Zuidelijke Bruchterweg en de Witte de Withstraat/Noordelijke Bruchterweg geplaatst. De camera’s zijn geplaatst om te bekijken hoe het verkeer zich gedraagt op deze plekken.

Doel van het tijdelijk plaatsen van de camera’s

In februari 2018 zijn de gemeente Hardenberg en Het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid (ROV) Oost Nederland een proef gestart. Met behulp van een Intelligent Transportsysteem (ITS) worden fietsers verleid om een veiligere fietsroute te kiezen. Met de beelden van de tijdelijke camera’s kunnen de gemeente Hardenberg en het ROV Oost-Nederland bepalen wat het effect is van het Intelligent Transportsysteem.

Over het gebruik van de camera’s

De camera’s leggen geen kentekens of snelheid vast. Uitsluitend het algehele verkeersbeeld en tijdstip worden geregistreerd. De gemaakte beelden worden binnen één week na afronding van het onderzoek vernietigd. Op zaterdag 22 september 2018 worden de camera’s weer verwijderd.

Over ROV Oost-Nederland

Het ROV Oost-Nederland is in Gelderland en Overijssel de partner voor verkeersveiligheid. Met kennis van verkeersveiligheid en van het gebied brengt het ROV Oost-Nederland de juiste partijen bij elkaar en initiëren ze projecten. Het ROV Oost-Nederland richt zich daarbij op gedragsbeïnvloeding van de weggebruikers. Hun ambitie? Iedereen elke dag weer veilig thuis!