Veldhoeve Kip tot Smaakmaker Overijssel 2018 gekroond

Gepubliceerd op 6 september 2018

Veldhoeve Kip uit Albergen mag zich Smaakmaker Overijssel 2018 noemen. Een deskundige jury koos tijdens het Stadsfestival Zwolle de gerookte kipfilet van Veldhoeve Kip tot beste streekproduct. Aan de finale namen 11 producenten van streekproducten deel, waarvan twee co-producties. Ze hadden zich voor de finale geplaats tijdens vier exclusieve OverHeerlijk! picknicks deze zomer. Bijna 1.100 mensen hadden zich voor deze picknicks opgegeven. Na loting bezochten 250 van hen de picknicks. Daar proefden zij de producten en kozen de tien lekkerste streekproducten. Winnaar Veldhoeve Kip krijgt de mogelijkheid de gerookte kipfilet aan te bieden in het bedrijfsrestaurant van het provinciehuis.

Foto winnaar OverHeerijk 2018

De tweede prijs ging naar Erfgoed Bossem uit Lattrop-Breklenkamp met een shiitake broodje met dungesneden bovenbil, biologische sla en truffelmayo

Er was een gedeelde derde plaats voor Kalter Aardbeien/Erf 1 uit Kampen met hun vlaflip met aardbeien en Bakkerij Van der Most uit Heino met de stoete.

De andere finalisten waren:

  • Waterbuffelfarm Oldemarkt– Ossenworst
  • Erve Slendebroek – Melk
  • De Vreugdehoeve - Schapenkaas
  • IJsboerderij ’t Loaboerke in samenwerking met Culibes – Yoghurt-vlierbesijs
  • Salland Cider El-Cid - Cidermilkshake

De jury bestond uit Jacob van Olst, directeur Landschap Overijssel (voorzitter), Eric van Veluwen, chefkok & (kook)idealist bij De Valeouwe, Corine Holtmaat, mede initiatiefnemer Hallo Boer en Sander Koeslag, kok bij de provincie Overijssel/Appèl.

Agro&food programma

OverHEERLIJK is een initiatief van het agro&food programma van de provincie Overijssel. Met het agro&food programma stimuleert Overijssel de verduurzaming van de voedselproductie. Hiervoor is 12 miljoen euro beschikbaar. In het programma gaat het om zeven thema’s: gezond produceren, duurzame voedselbodem, de stal van de toekomst, waardevolle voedselketens, de eiwittransitie, natuurrijk ondernemen en de boer als buur.

Voor meer informatie over OverHEERLIJK! 2018 kijk op:

www.overheerlijk.nu