Meet the future op 16 september!

Gepubliceerd op 6 september 2018

Op zondag 16 september vindt op Technology Base (op het terrein van de voormalige vliegbasis Twenthe) een grote open dag plaats met als thema innovatie. Tientallen innovatieve bedrijven presenteren zich aan het publiek, zoals Lithium Werks, KVE Composites en AELS Aircraft End-of-Life Solutions. Verder is er een vliegshow op Twente Airport en de veiligheidsdag van de Twente Safety Campus. De provincie Overijssel is op de open dag aanwezig op het Innovation Quarter met enkele innovatieve projecten: PlasticRoad, cementloos beton, Mobility as a Service en een drone. Voor de kinderen zijn er spectaculaire springkussens.

PlasticRoad

Op 11 september vindt in Zwolle de wereldprimeur plaats; de opening van het eerste PlasticRoad fietspad, gemaakt van gerecycled plastic. De PlasticRoad is ontwikkeld door KWS (een Koninkijke VolkerWesselsonderneming) in partnerschap met Wavin en Total. De provincie Overijssel is de eerste klant van deze innovatieve weg. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Aannemer KWS komt naar de open dag Technology Base met een vrachtauto met een stuk PlasticRoad-element op ware grootte , een film van de aanleg van het eerste fietspad en een springkussen in de vorm van een asfaltmachine.

Provinciale drone

Drone provinicie Overijssel

De provincie Overijssel maakt gebruik van drones. Mogelijke toepassingen liggen op het terrein van luchtfoto’s en -films maken, landmeten (volumes meten), handhaving en bescherming weidevogels. Je kunt op de open dag niet alleen een drone van dichtbij bekijken, maar ook de toepassingen van de drone zien en kennis maken met een van de provinciale dronepiloten.

Cementloos beton

Aan de westkant van Technology Base ligt de provinciale weg N737 met daarin een innovatieve rotonde. Deze cementloze rotonde is een Europese primeur! Aannemer Reef Infra, Rouwmaat Groep en v.d. Bosch Beton pakken uit op de open dag met verschillende voertuigen en stukken cementloos beton. Bezoekers kunnen ter plekke aan de slag met het maken van een kunstwerk en kunnen medoen aan de wedstrijd ‘ontwerp een innovatieve rotonde’.

Mobility as a Service

Mobility as a Service (MAAS) is een nieuw mobiliteitsconcept, waarbij de klant gebruik maakt van verschillende transportmiddelen via één abonnement. De provincie Overijssel heeft Twente voorgedragen als een van de proefgebieden. MAAS is op de open dag aanwezig met een aantal innovatieve vervoermiddelen: elektrische auto’s, elektrische (transport)fietsen en zelfs een elektrische camper. Ook kun je kennis maken met lokale MAAS-partners Go About en StadUP.

De open dag is alleen toegankelijk met een ticket. Bestel het snel op www.meetthefuture.nu want vol is vol.