Website "Groene Menukaart" geeft eigenaren monumenten advies over verduurzaming

Gepubliceerd op 9 mei 2018

Tijdens de informatieavond verduurzaming monumenten op 8 mei is de website De Groene Menukaart Staphorst gelanceerd door Annemieke Traag, gedeputeerde Energie en Milieu van de provincie Overijssel. Op de website www.degroenemenukaart.nl is een traditionele Staphorster boerderij te zien. U kunt hier maar liefst vijftig besparingsmogelijkheden op bekijken en vergelijken.

Screenshot website

De verduurzaming van de gebouwde omgeving in Staphorst vergt een specifieke aanpak, mede door de vele (rijks)monumenten die de gemeente rijk is. Drie allianties, De Groene Grachten, Naar Zero en Dorpsverwarming Staphorst, hebben op de informatieavond van 8 mei een toelichting gegeven op hun plannen voor verduurzaming. De Groene Grachten heeft De Groene Menukaart Staphort ontwikkeld.

“Veel kennis over het verduurzamen van monumenten is beschikbaar in Nederland. In de Groene Menukaart is deze kennis gebundeld, toegankelijk gemaakt en toegespitst op een Staphorster boerderij”, aldus gedeputeerde Traag. "Op deze manier kunnen ook eigenaren van monumentale panden een bijdrage leveren aan onze doelstelling om in 2023 20% nieuwe energie te gebruiken. Wethouder Krale voegt daaraan toe: “Mooi dat we met deze website monumenteigenaren informatie geven die nodig is om verduurzaming aan te pakken. Hopelijk worden veel eigenaren geïnspireerd om hiermee aan de slag te gaan."

Gedpeuteerde Traag opent website