Provincie Overijssel partner van Nationale Week Zonder Vlees

Gepubliceerd op 11 maart 2019

In de week van 11 maart vindt de Nationale Week Zonder Vlees plaats. Provincie Overijssel is partner van deze campagne. Het Agro&Food programma streeft naar een duurzaam en innovatief voedselsysteem in Overijssel. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat we nu en in de toekomst gezond en lekker kunnen eten, klimaatdoelstellingen halen en milieu- en dierenwelzijn vraagstukken oplossen.

Meer plantaardig

Provincie Overijssel stimuleert ook een betere eiwitbalans in ons dieet. Ongeveer 60% van onze dagelijkse eiwitbehoefte halen we nu uit dierlijke eiwitten. Een verandering in de eiwitbalans is gezonder voor ons en voor onze omgeving. De teelt en verwerking van dierlijke eiwitten heeft namelijk een grotere impact op het milieu dan de teelt en verwerking van plantaardige eiwitten. Aan de andere kant, dieren hebben weer een belangrijke rol in de kringloop. De eiwittransitie is daarmee best een complex vraagstuk. Provincie Overijssel stimuleert ondernemers om hier met nieuwe oplossingen op in te spelen.

Nationale Week Zonder Vlees

Het doel van de Nationale Week Zonder Vlees campagne is Nederland op een concrete manier bewust maken van de positieve impact van een meer plantaardig dieet. Provincie Overijssel is niet tegen het eten van vlees. We stimuleren een bewuste productie en consumptie van ons voedsel.

Meer info over het Agro&Food programma van de provincie? Kijk op www.ketenvanetenoverijssel.nl