Timberland praat Provincie bij over ondernemersklimaat

Gepubliceerd op 18 oktober 2018

Timberland in Almelo ontvangt op vrijdag 19 oktober gedeputeerde Eddy van Hijum in het kader van de Bedrijventour 2018. Samen met wethouder Arjen Maathuis van de gemeente Almelo gaat hij in gesprek met de ondernemers om te horen wat er speelt.

Het bezoek aan Timberland is onderdeel van de Bedrijventour 2018. Tijdens deze Bedrijventour, de opvolger van de MKB tour uit 2017, bezoekt Eddy van Hijum samen met de wethouders Economie een aantal Overijsselse ondernemingen. “De focus ligt bij deze tour op MKB- bedrijven die snel groeiend zijn of een prijs hebben gewonnen, op nieuwe bedrijven die zich hier hebben gevestigd en op grote ondernemingen”, aldus Van Hijum.

Timberland

In 2012 opende Timberland, producent van outdoor kleding en schoeisel, haar Europese distributiecentrum op het XL Businesspark op een terrein van 5,5 hectare. Vanuit de vestiging in Almelo verzorgt Timberland de distributie van outdoor artikelen door heel Europa, Midden-Oosten en Afrika, ook wel EMEA-landen genoemd. Ook ondersteunt het distributiecentrum 9 verkoopkantoren in Europa.

Het distributiecentrum heeft 170 medewerkers in vaste dienst. In de piekperioden, het eerste en vooral het derde kwartaal van het jaar, worden uitzendkrachten ingezet om de winkels tijdig van voorraad te voorzien. Het aantal medewerkers kan dan oplopen tot zo’n vierhonderd. Een deel van het logistieke proces is geautomatiseerd. Timberland beschikt hiervoor over een geavanceerd goods-to-man orderpicksysteem. Zo’n 135 robots  verzamelen de producten waaruit een order bestaat en zorgen dat deze bij de medewerker komt die de pakketten samenstelt.

In het distributiecentrum kunnen 4,5 miljoen artikelen worden opgeslagen. Ongeveer 90% van de binnenkomende goederen komt binnen via de Combi Terminal Twente in Hengelo (CTT).

Timberland gaat uitbreiden; het bedrijf heeft in 2018 een kavel gekocht van 1,9 hectare naast het bestaande pand. De bouw start op korte termijn. In april 2019 moet de hal in gebruik zijn.

MKB-vriendelijkste provincie

Provincie Overijssel werkt in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven, het onderwijs en gemeenten, aan het meest optimale ondernemersklimaat. Zodat ondernemers kunnen starten, groeien en innoveren. Denk daarbij aan effectieve regelgeving, financiële ondersteuningsmogelijkheden, professionele dienstverlening, optimale vestigingslocaties, het bij elkaar brengen van de juiste partijen, lobby voor de ondernemersbelangen in Den Haag en Brussel. Als provincie zijn wij continu bezig om dat beleid en onze inspanningen up-to-date te houden.

Eddy van Hijum: “Overijssel heeft de titel ‘MKB-vriendelijkste provincie van Nederland’ gewonnen. Nu wij het zijn willen wij het ook blijven. En met elkaar gaat dat lukken!”