N348 tussen Ommen en Lemelerveld weer open

Gepubliceerd op 12 oktober 2018

Na een afsluiting van zes weken gaat op vrijdag 12 oktober 2018 om 18.00 uur de N348 tussen Ommen en Lemelerveld weer open voor het verkeer. Alles is volgens planning verlopen. De afgelopen periode is er een nieuwe kruising ten noorden van Lemelerveld gerealiseerd en is de bestaande aansluiting Lemelerveld Centrum grotendeels afgesloten. De weg is voorzien van een nieuwe asfaltlaag en nieuwe markering. De bestaande viaducten en bruggen zijn opgeknapt en er is een begin gemaakt met een nieuwe tunnel onder de N348 tussen de Dalmsholterdijk en de Achterveldsweg.

Wat gebeurt er na 12 oktober

De werkzaamheden aan de N348 zijn nog niet gereed. De komende periode worden de nieuwe tunnels afgebouwd en de werkzaamheden langs de weg, zoals het inzaaien van de berm het het plaatsen van borden, afgerond. Eind oktober volgt nog een weekendafsluiting waarbij de nieuwe aansluiting bij Lemelerveld Zuid wordt voorzien van een definitieve asfaltlaag.

Vlot en veilig over de N348

De provinciale weg N348 tussen Raalte en Ommen is een weg waarop nog teveel ongelukken gebeuren. Samen met de gemeenten Dalfsen, Ommen en Raalte werkt de provincie Overijssel aan de verbetering van de verkeersveiligheid voor fietsers en automobilisten. Meer informatie over de maatregelen aan de N348 is te lezen op www.overijssel.nl/n348.