Bedrijventour voor optimaal Overijssels ondernemersklimaat

Gepubliceerd op 3 april 2018

Op 4 april start de bedrijventour van provincie Overijssel met een bezoek aan Apollo Vredestein in Enschede. Tijdens deze bedrijventour, de opvolger van de MKB tour uit 2017, gaat Eddy van Hijum samen met de wethouders Economie langs bij een aantal Overijsselse ondernemingen. Daarbij ligt de focus op MKB bedrijven die snel groeiend zijn en/of een (inter)nationale prijs hebben gewonnen, op nieuwe bedrijven die zich hier hebben gevestigd en op grote ondernemingen.

Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie: ‘Met deze werkbezoeken versterken wij de contacten met de ondernemers. Ik wil van de ondernemers zelf horen waar ze tegen aan lopen en wat zij nodig hebben om zich verder te ontwikkelen. In Overijssel moeten ondernemers ervaren dat de overheid naast hen staat, meedenkt en ondersteuning biedt bij zaken als innovatie, het vinden van geschikt personeel en vestigingslocaties. Daarvoor staan de gemeenten, ondernemers en provincie samen aan de lat. Vandaar de wethouders ook bij de bezoeken aanwezig zijn.’

De te bezoeken bedrijven:

Apollo Vredestein, Enschede

Just Carpets, Kampen

Topicus, Deventer

NX Filtration, Enschede,

Vakantiepark De Papillon, Denekamp

Bouwbedrijf Vosman, Raalte

Twentepoort Logistiek, Wierden

Schagen, Hasselt

Timberland, Almelo

Automatiseringspartner Eijsink, Borne

Travelbags, Hardenberg

Team Nijhuis, Borne

Use Technology, Haaksbergen

Ondernemersvriendelijkst

Provincie Overijssel werkt , in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven, het onderwijs en gemeenten, aan het meest optimale ondernemersklimaat. Zodat  ondernemers kunnen starten, groeien en innoveren. Denk daarbij aan effectieve regelgeving, financiële ondersteuningsmogelijkheden, professionele dienstverlening, optimale vestigingslocaties, het bij elkaar brengen van de juiste partijen, lobby voor de ondernemersbelangen in Den Haag en Brussel. Als provincie zijn wij continu bezig om dat beleid en onze inspanningen up to date te houden.

Overijssel heeft de titel ‘MKB-vriendelijkste provincie van Nederland’ gewonnen. Nu wij het zijn willen wij het ook blijven. En met elkaar gaat dat lukken!