Sociaal ondernemen in Overijssel: bezoek Social Impact Day Zwolle

Gepubliceerd op 22 september 2017

Social Impact Day Zwolle is hét event over ondernemen met impact in Oost-Nederland. Op donderdag 28 september 2017 spreken toonaangevende ondernemers op het poppodium van Hedon over hoe zij maatschappelijk met financieel rendement combineren. Wat betekent de gerealiseerde impact van hun bedrijf? Het doel? Werken aan een sociale en circulaire economie.

Social Impact Day wordt georganiseerd in samenwerking met de Provincie Overijssel, gemeente Zwolle en partners uit het bedrijfsleven. Met diverse workshops, panels en lezingen zijn de deelnemers van Social Impact Day binnen één dag helemaal up-to-date en klaar om (nog) meer sociaal-economische meerwaarde te genereren. Nationaal en internationaal bekende social enterprises en sprekers en een breed aanbod van praktische sessies moeten ondernemers, startups, maar ook onderwijs en overheid inspireren en stimuleren om meer met sociaal ondernemerschap te doen.

Leer van Tony’s Chocolonely en Dopper!

Op Social Impact Day zullen naast sociale ondernemingen uit Overijssel ook inspirerende bedrijven zoals Tony’s Chocolonely, I-did Slow Fashion, KromKommer, Dopper, Colour Kitchen en Patagonia hun verhaal doen. Daarnaast worden er sessies aangeboden over o.a. sociaal inkopen, betekenisvolle marketing, financiering van sociale ondernemingen, groei bij sociale ondernemingen, impact meten, inclusief ondernemen en nieuwe business modellen. Ook wordt op deze dag de Social Impact Award uitgereikt aan de Sociaal ondernemer van Overijssel. Ticket(s) zijn online verkrijgbaar.

Provincie bevordert sociaal ondernemerschap

De provincie wil het sociaal ondernemerschap in Overijssel bevorderen. Sociale ondernemingen hebben namelijk een meerwaarde voor de economie én voor de maatschappij. Als sociale ondernemers moeite hebben de juiste mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te vinden, kan de provincie de goede match bevorderen met Regionale Werkbedrijven. In Twente is in februari op initiatief van de gemeente Enschede en vele andere partners het project Twente Move 2 Social gestart waarbij sociaal ondernemers hulp kunnen krijgen bij het maken van hun businessplan, om zo hun financiering rond te krijgen. Doel is om een sterke sociale ondernemer te worden die ook financieel op eigen benen kan staan.

Kijk voor meer informatie op: www.overijssel.nl/sterkondernemerschap of lees het artikel 'ondernemen met een warm hart' (pdf, 1,6 MB).


Tijd en locatie

28 september 2017

09:00 - 17.30 uur

Poppodium Hedon in Zwolle

www.socialimpactdayzwolle.nl

Flyer

Lees ook voor meer informatie deze flyer (jpg, 2,5 MB).