MKB tour met gemeente Almelo naar ACtronics

Gepubliceerd op 13 oktober 2017

Op maandag 16 oktober komt de MKB tour van Provincie Overijssel in de gemeente Almelo. Een bezoek aan ACtronics maakt een belangrijk onderdeel uit van het programma. Het doel van de MKB tour is om een optimaal ondernemersklimaat te creëren dat tegemoet komt aan de wensen van de ondernemers. De betrokkenheid van de gemeenten is daarbij essentieel. Daarom gaan provincie, gemeenten en ondernemers in gesprek. In de loop van het jaar komen alle gemeenten aan bod, steeds gecombineerd met een bezoek aan een bedrijf.

Het MKB, dé banenmotor van Overijssel, staat voor tal van uitdagingen om zich te ontwikkelen, innovaties tot stand te brengen, het juiste personeel aan te trekken of de optimale vestigingsplaats te vinden. Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie; “Daarvoor staan de gemeenten, die een belangrijke rol hebben in het scheppen van een goed vestigingsklimaat, de ondernemers en de provincie samen aan de lat. In nauwe samenwerking zijn in 2016 de nodige plannen ontwikkeld. Deze plannen zijn nu in volle uitvoering en leveren al mooie resultaten op. Maar wij moeten continu met elkaar in contact blijven en de aanpak aanscherpen zodat de ondernemer optimaal kan blijven ondernemen. De MKB tour biedt daarvoor een uitstekende gelegenheid.”

Programma

Het gezelschap start ’s middags bij het Stadhuis. De provincie gaat daar in gesprek met afgevaardigden van de gemeente, waaronder burgemeester Gerritsen, wethouder Langius en wethouder Cornelissen. Vanuit MKB Almelo schuiven mevrouw Koolhaas en de heer Schipper aan. Het provinciaal economisch programma en de gemeentelijke economische opgaven zijn onderwerp van gesprek. Vervolgens vertrekken de deelnemers naar ACtronics waar directeur Leon Klein Staarman een presentatie over en een rondleiding door zijn bedrijf verzorgt.

ACtronics

ACtronics is in 2005 begonnen als revisie-expert op het gebied van elektrische, autogerelateerde onderdelen. Het personeelsbestand is sindsdien van 15 medewerkers uitgegroeid naar ca. 76 mensen in de vestiging van Almelo. Jaarlijks reviseert ACtronics 70.000 onderdelen, wat gemiddeld 250 onderdelen per werkdag betekent. Deze onderdelen komen uit 19 landen. In 9 van deze landen heeft ACtronics een eigen vestiging. Wereldwijd heeft ACtronics zo’n 16.000 klanten.

Het complete proces is geoptimaliseerd, zodat een onderdeel binnen vijf minuten na aankomst het daadwerkelijke revisietraject in gaat. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid machinepark met o.a. de meest geavanceerde machines op het gebied van Onderzoek & Diagnose. Doelstelling is om niet alleen te reviseren, maar waar mogelijk ook een structurele verbetering te realiseren, met een betere kwaliteit en langere levensduur als resultaat.

MKB vriendelijkste provincie

Het is van groot belang dat ondernemers de mogelijkheid hebben te starten, te groeien en te vernieuwen. “Het winnen van de titel ‘MKB-vriendelijkste provincie van Nederland’ is een echte steun in de rug. En nu wij het zijn, willen wij het ook blijven!”;  aldus Van Hijum. Op 20 oktober staat het volgende bezoek in het kader van de MKB tour gepland in de gemeente Ommen.