MKB tour Overijssel naar Raalte en Twenterand

Gepubliceerd op 11 oktober 2017

Op donderdag 12 oktober en vrijdag 13 oktober komt de MKB tour van Provincie Overijssel in de gemeenten Raalte en Twenterand. Een bezoek aan de bedrijven Nijhof Installatietechniek, Aalderink Poedercoaten en KTL B.V maken een belangrijk onderdeel uit van de programma’s. Het doel van de MKB tour is om een optimaal ondernemersklimaat te creëren dat tegemoet komt aan de wensen van de ondernemers. De betrokkenheid van de gemeenten is daarbij essentieel. Daarom gaan provincie, gemeenten en ondernemers in gesprek. In de loop van het jaar komen alle gemeenten aan bod, steeds gecombineerd met een bezoek aan een bedrijf.

Het MKB, dé banenmotor van Overijssel, staat voor tal van uitdagingen om zich te ontwikkelen, innovaties tot stand te brengen, het juiste personeel aan te trekken of de optimale vestigingsplaats te vinden. Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie; “Daarvoor staan de gemeenten, die een belangrijke rol hebben in het scheppen van een goed vestigingsklimaat, de ondernemers en de provincie samen aan de lat. In nauwe samenwerking zijn in 2016 de nodige plannen ontwikkeld. Deze plannen zijn nu in volle uitvoering en leveren al mooie resultaten op. Maar wij moeten continu met elkaar in contact blijven en de aanpak aanscherpen zodat de ondernemer optimaal kan blijven ondernemen. De MKB tour biedt daarvoor een uitstekende gelegenheid.”

Programma 12 oktober gemeente Raalte

Het gezelschap start ‘s middags in het Duurzaamheid Inspiratie Centrum van Nijhof Installatietechniek. De provincie gaat daar in gesprek met afgevaardigden van de gemeente, waaronder wethouder Jacques van Loevezijn. Het provinciaal economisch programma en het gemeentelijk economisch werkatelier zijn onderwerp van gesprek. Vervolgens geven een drietal ondernemers uit Raalte een pitch over Agro & Food, toerisme en evenementen in Raalte. Na de pitches volgt er een rondleiding door gastbedrijf Nijhof.

Nijhof Installatietechniek

Nijhof Installatietechniek is een duurzame totaalinstallateur met focus op seriematige woningbouw en appartementenbouw. In 2012 werd Nijhof Installatietechniek uitgeroepen tot ‘Raalter Onderneming van het Jaar’.

Het bedrijf speelt een voortrekkersrol op het gebied van duurzaamheid. In 2016 is het Duurzaamheid Inspiratie Centrum geopend. In het centrum worden de nieuwste en meest duurzame oplossingen op het gebied van installatietechniek gepresenteerd.

Programma 13 oktober gemeente Twenterand

Het gezelschap wordt ‘s ochtends in het Stadhuis ontvangen. De provincie gaat daar in gesprek met afgevaardigden van de gemeente, waaronder burgemeester Annelies van der Kolk en wethouder Jan-Herman Scholten. Het provinciaal economisch programma en de gezamenlijke economische doelen worden besproken. Vervolgens wordt een bezoek gebracht aan Aalderink Poedercoaten en KLT B.V. Algemeen directeur, Gerhard Aalderink, verzorgt daar een presentatie over en een rondleiding door zijn bedrijf.

Aalderink Poedercoaten en KLT B.V.

Aalderink is een familiebedrijf dat in 1948 is opgericht als autospuiterij. Het werkterrein is sterk verruimd. Aalderink en KLT geven ‘kleur’ aan allerlei producten, van bouwelementen tot vliegtuigonderdelen en van winkelmeubelen tot kantoorartikelen. Het bedrijf beschikt over 3 volautomatische poedercoatlijnen en een poedercabine. Het bedrijf beschikt over een modern machinepark dat op een eigen waterzuiveringsinstallatie is aangesloten. Bekende klanten zijn Schmitz, Caterpillar en Mercedes.

MKB vriendelijkste provincie

Het is van groot belang dat ondernemers de mogelijkheid hebben te starten, te groeien en te vernieuwen. “Het winnen van de titel ‘MKB-vriendelijkste provincie van Nederland’ is een echte steun in de rug. En nu wij het zijn, willen wij het ook blijven!”;  aldus Van Hijum. Op 16 oktober staat het volgende bezoek in het kader van de MKB tour gepland in de gemeente Almelo.