Bloemen en hagen gaan aanblik dorpskern Bornerbroek verfraaien

Gepubliceerd op 23 maart 2017

De onderhoudsbeurt aan de rotonde in de provinciale weg N741 was voor Dorpsbelang Bornerbroek aanleiding om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Nieuwe aanplant van groen geven het middeneiland van de rotonde en de bermen langs de provinciale weg door de kern Bornerbroek een nieuwe uitstraling. De provincie zorgt voor het plantmateriaal, het zaaigoed en de compost. De aanleg en het onderhoud wordt uitgevoerd door de dorpsbewoners.

Aanplant en onderhoud groen door dorpsbewoners

Naast de werkzaamheden van de provincie aan de rotonde, die in de week van 13 tot en met 16 maart 2017 voorzien is van een nieuwe binnenring (een zogenaamde rammelstrook), is Dorpsbelang Bornerbroek inmiddels ook gestart met het uitvoeren van hun plannen voor het verfraaien van de dorpskern. Zo zijn bij de kruising met de Eierbaan de heesters (Cotoneasters) vervangen door een bloemrijk grasmengsel. De beukenhaag wordt hersteld door op de lege plaatsen nieuwe haagbeukjes aan te planten. Op zaterdag 18 maart gaat Dorpsbelang het middeneiland van de rotonde opnieuw beplanten. De heesters gaan er uit, de haag blijft staan en nieuwe grassoorten worden aangeplant.

Mooi initiatief

Gedeputeerde Boerman, verantwoordelijk voor Mobiliteit, Water en Sociale Kwaliteit in Overijssel is enthousiast over de aanpak van Dorpsbelang Bornerbroek. “Dit is een mooi initiatief van Dorpsbelang Bornerbroek. Hier signaleren inwoners niet alleen een kans om hun eigen leefomgeving er aantrekkelijker uit te laten zien, maar leveren ze ook een bijdrage door met een plan te komen en de aanleg en het onderhoud zelf uit te voeren. Dat ondersteunen wij als provincie graag.”