Informatiebijeenkomst aanpak N34 Witte Paal - Grens Drenthe op 22 maart 2017

Gepubliceerd op 15 maart 2017

Op woensdag 22 maart 2017 organiseert de provincie Overijssel samen met de gemeente Hardenberg en de aannemerscombinatie FLOOW (bestaande uit Reef Infra, Schagen Infra en Salverda Bouw) een informatiebijeenkomst over de ombouw van de N34 Witte Paal – Grens Drenthe. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis van Hardenberg (Stephanuspark 1) tussen 16.00 uur en 20.00 uur. Belangstellenden kunnen vrij inlopen om kennis te nemen van de planning, de uitvoering van de werkzaamheden en om vragen te stellen.

Belangrijke schakel

De provincie Overijssel vindt het belangrijk dat iedereen zich gemakkelijk, veilig en vlot kan verplaatsen. Daarom werkt de provincie op vele plaatsen aan het verbeteren van de wegen. Eén van die wegen is de N34, een belangrijke schakel tussen het noordoosten van de provincie Overijssel en het zuidoosten van de provincie Drenthe. De N34 wordt ingericht als regionale stroomweg, wat betekent dat verschillende gelijkvloerse overgangen, met of zonder verkeerslichten worden verwijderd of vervangen door tunnels en een viaduct. De uitritten van woningen krijgen een aansluiting op de parallelweg. Door de ombouw van de N34 kan het verkeer straks veilig en met 100 kilometer per uur doorrijden.

Voorbereidende werkzaamheden gestart

Op dit moment legt de combinatie FLOOW de laatste hand aan het ontwerp, het uitvoeren van de laatste onderzoeken, het aanvragen van vergunningen en het inplannen van werkzaamheden. Buiten worden op korte termijn hop overs voor vleermuizen geplaatst, kabels en leidingen verplaatst en werkterreinen ingericht. De kap van de bomen is inmiddels gestart.

Vanaf juli 2017 gaat de schop de grond in voor de daadwerkelijke werkzaamheden aan de weg en de eerste wegafsluiting. Het werk start bij het gedeelte Witte Paal tot en met de J.C. Kellerlaan. De werkzaamheden vanaf de J.C. Kellerlaan tot de grens met Drenthe bij Coevorden gaan van start in de 2e helft van 2018.

Meer informatie over de plannen voor de aanpak van de N34 is te vinden op www.overijssel.nl/n34.