Overijssel krijgt er ruim 430 nieuwe arbeidsplaatsen bij

Gepubliceerd op 15 februari 2017

In de komende drie jaar investeren Internationaal opererende bedrijven, die zich in 2016 in Overijssel hebben gevestigd, 40 miljoen euro in vastgoed, machines en innovaties. Daarnaast creëren deze bedrijven ruim 430 directe arbeidsplaatsen. Het internationaal acquisitiebeleid van provincie Overijssel leverde 10 nieuwe vestigingen, 4 uitbreidingen en 1 samenwerkingsverband op.

De ruim 430 directe arbeidsplaatsen en 40 miljoen euro investeringen zijn de prognoses die de bedrijven desgevraagd geven voor de komende drie jaren. De investeringen in Oost-Nederland vinden vooral plaats in de sectoren Agro-Food, Life Sciences & Health, High Tech en Energie & Milieutechnologie. Internationale Ondernemingen die zich in onze regio gevestigd hebben komen uit de Verenigde Staten (3), Canada, China, Maleisië, Thailand, Turkije en Zuid-Afrika.

Internationale handelsbevordering

Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie, provincie Overijssel: "Internationalisering is een belangrijk speerpunt van ons provinciale economische beleid. Internationaal georiënteerde ondernemers zien in Overijssel prima mogelijkheden om zich te vestigen, te groeien en hun concurrentiepositie te verbeteren. Oost NV richt zich namens de provincie op internationale handelsbevordering en de acquisitie van nieuwe bedrijven. De resultaten zijn prima. En dat is van groot belang voor de ontwikkeling van de regionale economie en de werkgelegenheid."

Handel, investering en innovatie

"Oost NV wil de samenwerking versterken tussen buitenlandse bedrijven en het mkb, dat in Overijsselse gevestigd is, onder meer via handelsreizen, beursbezoeken en kennisoverdracht. Deze activiteiten noemen we handelsbevordering. Naast handelsbevordering blijven we ons natuurlijk inzetten om (buitenlandse) bedrijven naar onze regio te halen. We zien hier een mooie samensmelting van activiteiten op het gebied van handel, investeringen en innovatie die alle drie ons internationale netwerk als basis hebben. Tegelijkertijd blijven we uiteraard bestaande vestigingen steviger verankeren in de regio" - Henk Ligtenberg, hoofd Investeringsbevordering Oost NV.