Startschot Koningsspelen en EK Experience in Deventer

Gepubliceerd op 21 april 2017

Gedeputeerde Bert Boerman gaf op 21 april 2017 in Sport- & Belevingscentrum De Scheg in Deventer het startschot voor de Koningsspelen 2017. Dat deed hij samen met zo’n 2000 schoolkinderen, burgemeester Andries Heidema, wethouder Robin Hartogh Heys, Sjors Lommers van Sportbedrijf Deventer én Kicky. Kicky is de mascotte voor het EK Voetbal voor vrouwen 2017. In speelstad Deventer worden vier poulewedstrijden gespeeld en een kwartfinale. Op donderdag 18 juli, 18:00 uur staat Oostenrijk - Zwitserland op de agenda, op vrijdag 21 juli, 18:00 uur Zweden - Rusland, op maandag 24 juli, 20:45 uur Noorwegen - Denemarken, op donderdag 27 juli, 20:45 uur Schotland - Spanje en op zondag 30 juli de kwartfinale. De finale is op 6 augustus in Enschede.

Kinderen in beweging

Aan de Koningsspelen in Deventer doen bijna 7.000 kinderen mee op verschillende locaties in de stad. Het programma startte met een groots ontbijt voor 2.000 kinderen in De Scheg. In De Scheg bieden meerdere sportverenigingen clinics aan en is het Speelparadijs op de ijsbaan omgetoverd tot een EK Experience. Daar kunnen kinderen een voetbaltechnisch parcours doorlopen. De kinderen ontvangen ook een stempelkaart waarmee zij deze zomer één keer gratis toegang hebben tot het Speelparadijs. Zwembad het Borgelerbad is omgetoverd tot een oefenparcours en tienkamp waar kinderen onder andere kennis maken met reddingszwemmen met Reddingsbrigade Deventer.

Gezond en sociaal

“Als provincie stimuleren we, samen met gemeenten en sportorganisaties, jong en oud om in beweging te komen”, meldt gedeputeerde Boerman, verantwoordelijk voor sociale kwaliteit in Overijssel. “Sport en bewegen zorgen voor een goede gezondheid en meer sociale contacten. Hoe eerder je in contact komt met bewegen, sport, spel en het tonen van respect en begrip voor elkaar hoe groter de kans dat mensen dat ook volhouden in hun latere leven. Hiermee leg je de basis voor de toppers van de toekomst, op welk terrein dan ook."

Sport die bij jou past!

Via de Koningsspelen vinden kinderen makkelijk een sport die bij hen past en raken zij bekend met de verenigingen. Op de website www.sportindeventer.nl kunnen kinderen zich aanmelden voor verschillende proeftrainingen bij sportverenigingen. Meer over het EK is te vinden op www.euro2017deventer.nl.