MKB tour met gemeente Hengelo naar WTC Twente

Gepubliceerd op 19 juli 2017

Op vrijdag 21 juli komt de MKB tour van Provincie Overijssel in de gemeente Hengelo. Een bezoek aan WTC Twente maakt een belangrijk onderdeel uit van het programma. Het doel van de MKB tour is om een optimaal ondernemersklimaat te creëren dat tegemoet komt aan de wensen van de ondernemers. De betrokkenheid van de gemeenten is daarbij essentieel. Daarom gaan provincie, gemeenten en ondernemers in gesprek. In de loop van het jaar komen alle gemeenten aan bod, steeds gecombineerd met een bezoek aan een bedrijf.

Het MKB, dé banenmotor van Overijssel, staat voor tal van uitdagingen om zich te ontwikkelen, innovaties tot stand te brengen, het juiste personeel aan te trekken of de optimale vestigingsplaats te vinden. Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie; “Daarvoor staan de gemeenten, die een belangrijke rol hebben in het scheppen van een goed vestigingsklimaat, de ondernemers en de provincie samen aan de lat. In nauwe samenwerking zijn in 2016 de nodige plannen ontwikkeld. Deze plannen zijn nu in volle uitvoering en leveren al mooie resultaten op. Maar wij moeten continu met elkaar in contact blijven en de aanpak aanscherpen zodat de ondernemer optimaal kan blijven ondernemen. De MKB tour biedt daarvoor een uitstekende gelegenheid.”

Programma

Het gezelschap start ‘s ochtends bij het WTC Twente. Daar vindt het gesprek plaats met afgevaardigden van de gemeente, waaronder burgemeester Schelberg en wethouder ten Heuw, en presenteert de provincie haar economische programma.

Na de presentatie volgt een rondleiding in het WTC en een bezoek aan een viertal bedrijven, Crolox B.V., Mobility4Zero, Flowchange en Papito Fashion.

De groep vervolgt haar tour naar Hazemeijer Hengelo waar een gesprek plaatsvindt met een aantal ondernemers uit het MKB. De ondernemers zijn, Marco Ezendam van Reden, Gert Nijenbanning van Baat Medical, Alfons Wegdam van Randzaak, Evert Jan Temmink van Parthian en Bas Gruintjes van Holland Controls.

WTC Twente

WTC Twente is hét platform voor internationaal zakendoen. Het is een bruisend business centrum waar internationaal gerichte ondernemers, overheidsorganisaties, dienstverlening en professionals samenkomen.

MKB vriendelijkste provincie

Het is van groot belang dat ondernemers de mogelijkheid hebben te starten, te groeien en te vernieuwen. “Het winnen van de titel ‘MKB-vriendelijkste provincie van Nederland’ is een echte steun in de rug. En nu wij het zijn, willen wij het ook blijven!”;  aldus Van Hijum.

Op 15 september staat het volgende bezoek in het kader van de MKB tour gepland in de gemeente Kampen.