MKB tour met gemeente Staphorst naar Mubo Metaal, De Haan Engineering en Rollecate Groep

Gepubliceerd op 12 juli 2017

Op vrijdag 14 juli komt de MKB tour van Provincie Overijssel in de gemeente Staphorst. Een bezoek aan Mubo Metaal, De Haan Engineering en Consultancy en Rollecate Groep maakt een belangrijk onderdeel uit van het programma. Het doel van de MKB tour is om een optimaal ondernemersklimaat te creëren dat tegemoet komt aan de wensen van de ondernemers. De betrokkenheid van de gemeenten is daarbij essentieel. Daarom gaan provincie, gemeenten en ondernemers in gesprek. In de loop van het jaar komen alle gemeenten aan bod, steeds gecombineerd met een bezoek aan een bedrijf.

Het MKB, dé banenmotor van Overijssel, staat voor tal van uitdagingen om zich te ontwikkelen, innovaties tot stand te brengen, het juiste personeel aan te trekken of de optimale vestigingsplaats te vinden. Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie; “Daarvoor staan de gemeenten, die een belangrijke rol hebben in het scheppen van een goed vestigingsklimaat, de ondernemers en de provincie samen aan de lat. In nauwe samenwerking zijn in 2016 de nodige plannen ontwikkeld. Deze plannen zijn nu in volle uitvoering en leveren al mooie resultaten op. Maar wij moeten continu met elkaar in contact blijven en de aanpak aanscherpen zodat de ondernemer optimaal kan blijven ondernemen. De MKB tour biedt daarvoor een uitstekende gelegenheid.”

Programma

Het gezelschap wordt ’s morgens op het gemeentehuis in Staphorst ontvangen door wethouder Krale. Daar vindt het gesprek plaats met afgevaardigden van de gemeente en presenteert de provincie haar economische programma. Vervolgens volgt een bedrijfsbezoek bij Mubo Metaal en De Haan Engineering en Consultancy. Daar worden de gasten ontvangen door vader en zoon Mussche, directeur en opvolger Mubo Metaal, en dhr. De Haan, directeur De Haan Engineering. Zij verzorgen een presentatie over en een rondleiding door beide bedrijven. Rond de middag vertrekt de groep naar Rollecate waar directeur Diederik de Roo een presentatie over zijn bedrijf verzorgt.

Mubo Metaal

Mubo Metaal is gespecialiseerd in bewerking van rvs- en aluminium plaatwerk tot duurzame (eind)producten. De onderneming is in 20 jaar van eenmanszaak uitgegroeid tot een bedrijf met zo’n 20 medewerkers en een omvangrijk machinepark. Mubo Metaal werkt voor diverse opdrachtgevers in de horecasector, bouw, voedingsindustrie, uitvaartbranche en medische wereld.

Mubo Metaal is in maart verhuisd naar een nieuw pand. Ontwerp van het pand is van De Haan die ook de engineering heeft verzorgd. De Haan is gevestigd op de bovenste etage. Zowel pand als de productie zijn energieneutraal (gebruik van zonnepanelen en aardwarmte).

De Haan Engineering en Consultancy

De Haan Engineering en Consultancy is een ingenieursbureau gespecialiseerd in huisvestingsvraagstukken en bouwsystemen. Opgericht en gerund door Arjan de Haan met jarenlange ervaring als tekenaar, modelleur, BIM manager, projectleider en teamleider. Het bureau beschikt over ruime bouwkundige kennis en ervaring en kan bouwplannen realiseren, van initiatief tot en met de uitvoering. Er wordt gebruik gemaakt van geavanceerde technieken zoals BIM (Bouw informatiemodel, 3 D model), LEAN-procesbeheersing en Cloud computing.

Rollecate Groep

Rollecate Groep komt voort uit Rollecate. Rollecate ging van start in 1954 en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de gevelbranche. Waar Rollecate begon met het produceren van stalen ramen en deuren, is Rollecate Groep tegenwoordig een multidivisionele onderneming met een internationale uitstraling. Het is een toonaangevende gevelbouwer in Nederland en bestaat uit een aluminium, kunststof, staal, composiet, onderhoud en export divisie.

MKB vriendelijkste provincie

Het is van groot belang dat ondernemers de mogelijkheid hebben te starten, te groeien en te vernieuwen. “Het winnen van de titel ‘MKB-vriendelijkste provincie van Nederland’ is een echte steun in de rug. En nu wij het zijn, willen wij het ook blijven!”;  aldus Van Hijum. Op 21 juli staat het volgende bezoek in het kader van de MKB tour gepland in de gemeente Hengelo.