Zoeken in de site
naar boven
 

Nieuws

Nieuws

30 juni 2014

Dit is overzicht van nieuws en persberichten van de provincie Overijssel. Via de zoekfunctie in de rechterkolom, kunt u het archief doorzoeken.

4 juli 2014

De provincie Overijssel gaat initiatieven ondersteunen om breedband aan te leggen in dun bevolkte gebieden en op bedrijventerreinen. De subsidieregeling die dit mogelijk maakt is op 4 juli gestart.

3 juli 2014

Vertraging werkzaamheden door zachte ondergrond op de dijk.

3 juli 2014

Woensdag 2 juli was de tweede editie van Gast van de Staten, georganiseerd door de PvdA-fractie. Statenleden Tijs de Bree en Anneke Beukers ontvingen 14 gasten op het provinciehuis en vertelden hen alles over het werk van de provincie.

3 juli 2014

Zestig jongeren uit vijf Europese landen nemen van 5 tot en met 13 juli deel aan een uitwisseling in Overijssel. Onder het motto ‘make yourself heard, make some noise!' gaan ze met elkaar, beleidsmakers en volksvertegenwoordigers op zoek naar manieren waarop ze invloed kunnen uitoefenen op hun omgeving.

3 juli 2014

De tweede tranche van het Innovatiefonds van €7,5 miljoen is geopend. Vanaf nu kunnen MKB'ers in Overijssel een lening aanvragen om innovaties te ontwikkelen, zich economisch te ontplooien, banen te behouden en nieuwe banen te creeëren. Ondernemers kunnen met een lening van het Innovatiefonds onder bepaalde voorwaarden geld ontvangen en met dit bedrag een businescase realiseren.

2 juli 2014

Op donderdag 3 juli start Energiefonds Overijssel een nieuwe inschrijvingsronde voor verduurzamingsprojecten met maatregelen op het gebied van energiebesparing en -productie van nieuwe energie.

2 juli 2014

Tijdens de Provinciale Statenvergadering op woensdag 2 juli zijn Jean Rouwet (SP) en Bert Terlouw (D66) geïnstalleerd als nieuwe Statenleden. Zij volgen Sybren Gerlofsma en Thomas Walder op.

1 juli 2014

De Overijsselaar kan wat het zwemwater betreft, de zomer vol vertrouwen tegemoet zien.

30 juni 2014

Het onderhoud aan de provinciale site duurde vanochtend langer dan gehoopt, maar inmiddels zijn we weer in de lucht. Mocht u toch nog op een pagina uitkomen die niet goed functioeert, horen wij dat graag via webmaster@overijssel.nl.

27 juni 2014

Het project Zoetwatervoorziening Oost-Nederland (ZON) is in een beslissende fase beland.
Bestuurders van de regio Oost-Nederland hebben samen met zusterregio Zuid een
aanbod Hoge Zandgronden op tafel gelegd voor het deelprogramma Zoetwater van
het Deltaprogramma. De regionale overheden waaronder 75 gemeenten, drie
provincies en vijf waterschappen, en tal van maatschappelijke
belangenorganisaties ondertekenden vandaag in bijzijn van Deltacommissaris Wim
Kuijken de intentieverklaring.

naar boven 

Gerelateerde informatie

Zoeken in de index

Zoeken in de index

Zoeken binnen de index
Periode
naar boven
naar boven