BiodiFestival - woensdag 4 december 2019

Gepubliceerd op 11 november 2019

biodifestival banner
Biodifestival

Dagvoorzitter Menno Bentveld

Menno Bentveld

Presentator, bekend van het programma Vroege Vogels. Op 4 december 2019 begeleidt hij ons als dagvoorzitter door het festival.

Sprekers

Een greep uit de workshops

Van ecologische fijnproevers tot klimaat robuust bos

Landgoederen mogen trots zijn op hun natuurparels. Voorbeelden en inspiraties voor klimaat robuuste bossen komen uit eigen landgoed achtertuin – park en bos.

Toolbox Natuurinclusief Bouwen

Vogelbescherming, Zoogdiervereniging en Natuur voor Elkaar bieden bouwers de ultieme toolbox om natuur bij de bouw te betrekken. En dat hoeft echt niet duurder te zijn.

Zorg en natuur; dementvriendelijke Hofjes in Overijssel

Groen-blauwe oases waar dementerende ouderen, hun zorgverleners en de buurt elkaar vinden voor rust, natuur, gezondheid en verbinding en waar de natuur floreert. Doet u mee aan het realiseren van een dementievriendelijk groen Overijssel?

Hoe behouden we populaties beschermde vissen in een warmer klimaat? (Ravon)

In de workshop gaan we in welke maatregelen zinvol zijn om beschermde Overijsselse vissen zoals kwabaal, rivierdonderpad, beekprik en grote modderkruiper te behouden in een warmer klimaat.

Praktische informatie

Over de initiatiefnemers: Natuur voor Elkaar

Natuur is veelomvattend: van natuurgebied, je eigen tuin, grasvelden tot akkerbouw. En nog zoveel meer! Natuur voor Elkaar gelooft dat iedereen blij wordt van natuur. Daarom zijn wij de beweging die mens & natuur verbindt. We brengen de Overijsselse natuur dagelijks dichterbij en vertellen je wat JIJ kan doen. Want iedereen kan een steentje bijdragen aan deze groene beweging!