Gezond wonen, iedereen een thuis


Datum
Plaats in agenda
Tijd
13:30 tot
Locatie
ROC van Twente in Hengelo, Gieterij 200
Omschrijving

Decoratieve afbeelding thuis_voeten met sloffen aan-kopje koffie erbij-telefoon en haardvuur

Als het gaat om de toekomst van gezond wonen in Overijssel zijn er nog veel vragen. Hoe kan je zelfstandig blijven wonen? Is het wijs om kwetsbare groepen bij elkaar te laten wonen? Wat bieden we jongeren die niet meer bij hun ouders kunnen of willen wonen? Hoe toekomstbestendig zijn woningen in Overijssel en hoe gaan we om met inclusie en zelfredzaamheid? Weten we de openbare ruimte te benutten voor ontmoeting en bewegen, zodat inwoners vitaler blijven?

Wij nodigen u van harte uit om samen vragen te formuleren en samen antwoorden te vinden.

Iedereen een thuis

De toekomst van gezond wonen in Overijssel

Tijdens deze bijeenkomst delen we ervaringen en inzichten over hoe mensen gezond kunnen blijven wonen en leven. Ook als ze met een vorm van zorg te maken krijgen.

Programma

13.30 uur    : Inloop met koffie en thee

14.00 uur    : Opening door Monique van Haaf en John Overmeer

14.15 uur    : Heleen van Royen

15.00 uur    : Uiteen in deelsessies

16.00 uur    : Terugkoppeling door Bert Boerman en John Overmeer

16.15 uur    : Peter Paul Verbeek

17.00 uur    : Borrel

We verwachten ook inbreng van u – in werksessies gaan we aan de slag met de verschillende vraagstukken. Uw kennis en ervaring hebben we nodig, zodat we samen gezond kunnen wonen en leven in Overijssel, ook in de toekomst. Sociaal ondernemer John Overmeer van Jobra is uw gastheer en presentator.

Initiatiefnemers

Bij elke deelsessie hebben wij een initiatiefnemer uitgenodigd als zogenoemde ‘pitchpartner’. Al nieuwsgierig welke initiatiefnemers een kijkje in hun keuken gaan geven? Hieronder in het kort een overzicht.

Linda Meijer - Thus voor senioren

Als toegepast gerontoloog heb ik geleerd om samen met ouderen tot creatieve oplossingen voor problemen te komen. In mijn contacten met senioren merkte ik dat hun huis lang niet altijd meer een thuis was. Met mijn bedrijf wil ik senioren begeleiden van huis naar (t)huis. Lees meer informatie vind je Lees meer op http://thusvoorsenioren.nl/.

Jan Ruyten – Project Thuishuis

Stichting Thuis in Welzijn creëert met het Thuishuisproject een uniek leef- en woonconcept: een ‘studentenhuis’ voor alleenstaande kwetsbare ouderen. Met als gevolg dat eenzaamheid afneemt en vitaliteit toeneemt. We hebben de ambitie om eigenlijk in iedere gemeente van Overijssel een Thuishuisproject te realiseren, met meerdere Thuishuizen. Lees meer op http://www.thuishuis.org/.

Anieke van Wijnen – Zorgeloos genieten Vechtdal

De meest toegankelijke regio, dat is het doel van het project Zorgeloos genieten Vechtdal. Niemand wordt buitengesloten van recreatie, ongeacht zorg- of hulpvraag. We kunnen dit mogelijk maken door samenwerking met Zorg op Locatie, een zorgmakelaar die het mogelijk maakt dat de juiste zorg op het vakantieadres geleverd wordt. Lees meer op https://www.vechtdaloverijssel.nl/zorgeloos-vechtdal/.

Jan van Sandwijk – Dag!enDoen!

Via Dag!enDoen! delen verschillende organisaties en verenigingen uit de gemeente Olst-Wijhe hun activiteiten, waarmee ouderen in een oogopslag kunnen zien wat er die dag of die week te doen is. Speciaal voor ouderen die niet zoveel meer buiten de deur komen, maar dat eigenlijk wel graag willen. En dat allemaal toegankelijk via de tablet. Lees meer op https://www.dagendoen.nl/.

Anita Erkelens - Pilot dementie en openbare ruimte

Een gezonde leefstijl, bewegen en natuurbeleving hebben een vertragend effect op de progressie van dementie. Zelf je boodschappen kunnen doen of een ommetje kunnen maken is belangrijk om zo lang mogelijk je eigen leven te leven en mensen blijven ontmoeten. Wij inventariseren hoe toegankelijk de lokale openbare ruimte is. Lees meer op http://www.dor-overijssel.nl/Home/.