Symposium Energie uit Water


Datum
Plaats in agenda
Tijd
12:30 tot
Locatie
Mooirivier Hotel & Congres Dalfsen, Oude Oever 10, 7722 VE Dalfsen
Omschrijving

Energie uit water geeft kansen om te verduurzamen. Bent u benieuwd naar de kansen in uw gemeente, voor uw woningbouwcoöperatie of lokaal initiatief? Kom dan op 18 april 2019 naar het symposium Energie uit Water. Tijdens het symposium doet u inspiratie en kennis op. Met praktijkvoorbeelden laten we zien wat er allemaal mogelijk is. Ook zijn er workshops en een infomarkt.

Om woningen te verwarmen is warmte nodig. Die warmte komt nu nog vaak uit gas. Maar die warmte kan ook uit water worden gehaald. Uit oppervlaktewater bijvoorbeeld. Oppervlaktewater is het water in sloten, plassen, vijvers, kanalen, meren, beekjes en rivieren. Niet uit al het oppervlaktewater kan warmte worden gehaald. Maar waar dat wel kan, kan (in theorie) ongeveer 25% van alle warmte voor een woonwijk worden opgehaald! Zo kan water dus helpen om in 2023 in Overijssel 20% van alle energie uit duurzame bronnen te halen!

Programma symposium

 • 12.30 uur - Inloop met lunch en infomarkt
 • 13.30 uur - Opening en welkom
  Kansen energie uit oppervlaktewater in Overijssel
  Praktijkvoorbeelden & workshops: Ronde 1
  Praktijkvoorbeelden & workshops: Ronde 2
 • 15.00 uur - Koffiepauze en infomarkt
  Praktijkvoorbeelden en workshops: Ronde 3
  Resumé van de dag
 • 16.30 uur - Infomarkt en borrel
 • 17.30 uur - Einde
Aanmelden

Op de online community van Nieuwe Energie Overijssel staat het volledige programma en hier kunt u zich ook aanmelden. Bij het aanmelden kunt u aangeven welke drie workshops u wilt volgen. Aanmelden kan tot 11 april 2019.