Start bouw ondergrondse fietsenstalling bij station Zwolle met gedeputeerde Boerman


Datum
Plaats in agenda
Tijd
10:00 tot
Locatie
Station Zwolle
Doelgroep

Omwonenden en reizigers, leerlingen Parkschool, partners vanuit NS, ProRail en aannemer Boskalis Nederland

Omschrijving

Op 15 maart 2019 vindt de officiële starthandeling plaats voor de bouw van de ondergrondse fietsenstalling en de herinrichting van het stationsplein en de Stationsweg in Zwolle. De stalling biedt ruimte aan maar liefst 5.475 fietsen. De gemeente Zwolle voert de werkzaamheden uit. Dit is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdrage van de provincie Overijssel en ProRail/Rijk.

De gemeente Zwolle en de provincie Overijssel willen met de bouw van de fietsenstalling het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer stimuleren. De fiets en het OV zijn duurzame alternatieven voor het autoverkeer. Dit houden de steden en dorpen in Overijssel bereikbaar.

Onderdeel van de bouw van de nieuwe fietsenstalling is het opnieuw inrichten van het stationsplein en de Stationsweg. Het plein wordt een prettige plek met een spiegelvijver met deels een transparante boden en een groene uitstraling met bomen, zitjes en sfeervolle verlichting. Om het water bij extreme regenbuien in de toekomst op te kunnen vangen en vast te houden, worden infiltratiekratten onder de grond aangelegd.