Gedeputeerden Monique van Haaf en Eddy van Hijum zijn bij het stads-en retailcongres in Metropool Enschede


Datum
Plaats in agenda
Tijd
vanaf 17:00
Locatie
Metropool (voormalig Atak), Willem Wilminkplein 1, Enschede
Doelgroep

Een vitale binnenstad of dorpskern bouw je met z’n allen: retailers, bestuurders, inwoners, pandeigenaren, ambtenaren, centrummanagers, diverse belangenverenigingen en -stichtingen en nog vele andere partijen. Voor ieder van deze partijen biedt het stads- en retailcongres een interessant programma. Het congres zit boordevol praktijkkennis en –ervaring, voor en door mensen die bouwen aan de binnenstad van morgen!

Omschrijving

Header Stads- en retailcongres 4 maart 2019 Metropool in Enschede

De binnenstad van nu is méér dan alleen een plek om te winkelen en uit te gaan. In een vitale stads- of dorpskern kun je winkelen, werken, wonen, recreëren, ondernemen, uitgaan en studeren. De kern is compact, de vastgoedportefeuille is op orde, het heeft een duidelijk DNA en is bovendien in balans met omliggende steden en dorpen. Vitale steden en dorpen kunnen scherpe keuzes maken en zijn daarmee aantrekkelijk voor inwoners, investeerders, ondernemers en andere financiële partijen. Maar: hoe maak je de juiste keuzes?

Alle thema’s voor de stad of het dorp lijken namelijk even belangrijk en urgent. Tijdens het stads- en retailcongres helpen we je op weg. Door het delen van ervaringsverhalen uit andere steden en kleine kernen, door zelf aan de slag te gaan en door het opdoen van kennis. Het congres zit boordevol praktijkkennis en –ervaring, voor en door mensen die bouwen aan de binnenstad van morgen!

Waarom nu?

De wereld om ons heen verandert snel. Ontwikkelingen op het gebied van vitale binnensteden en dorpskernen volgen elkaar in rap tempo op. Een vitale stad bouwen kost tijd. Nu een beweging in gang zetten, levert straks een vitale kern op. Ervaring leert dat die beweging ook mooie tussentijdse resultaten oplevert. Dus waarom wachten? Kortom: maak de juiste keuzes en pak zelf de regie!

Programma

17.00 uur - Ontvangst met een maaltijd

18.35 uur - Opening (dagvoorzitter en gedeputeerden) en keynote spreker

19.30 uur - Excursies (2 rondes met een pauze)

21.35 uur - Plenaire afsluiting

21.45 uur - Netwerkborrel

Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie

Voor meer informatie kijk op: www.stadsbeweging.nl/stadsretailcongres

Aanmelden

Ga mee op citytrip en meld je vandaag nog aan via https://www.stadsbeweging.nl/stadsretailcongres/.

Het congres wordt georganiseerd door de Stadsbeweging, provincie Overijssel en Retailplatform Overijssel.