Annemieke Traag (D66) benoemd als gedeputeerde

Gepubliceerd op 12 april 2017

Annemieke Traag is woensdagmiddag door Provinciale Staten benoemd als nieuwe gedeputeerde voor de provincie Overijssel. Zij vult de leeggevallen plek op die is ontstaan na het vertrek van Erik Lievers, eind januari.

Annemieke Traag

Annemieke Traag (Oldenzaal, 1960) studeerde bestuurskunde aan de Technische Hogeschool Twente (afgestudeerd 1986) en promoveerde in de bestuurskunde aan de Universiteit Twente (1993). Zij was sinds voorjaar 2016 waarnemend burgemeester van Doetinchem. Daarvoor was zij gedeputeerde voor de provincie Gelderland (2011-2015).

Voorgaande functies

Annemieke Traag had daarvoor verschillende ambtelijke functies bij de gemeente Geleen, de provincie Overijssel en het Interprovinciaal Overleg (IPO). Zij was afdelingsmanager bij het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ook was zij secretaris/algemeen directeur van de Regio Achterhoek en de Regio Twente.

Onderwerpen van Annemieke Traag

Haar portefeuille bestaat uit de onderdelen Energie, Milieu en Europa. Op dinsdag 18 april is het eerste voltallige overleg van het college, en wordt de definitieve portefeuille vastgesteld.

Bekijk haar persoonlijke webpagina voor meer informatie.