Nieuwe Makers gezocht: kickstart voor professionele carrière in de cultuur

Gepubliceerd op 11 juli 2017

Ken jij of ben jij die Nieuwe Maker die klaar is voor een professionele carrière in de cultuur? Dan is de regeling Nieuwe Makers van de provincie Overijssel interessant! Met deze regeling krijgen nieuwe Overijsselse cultuurmakers de kans om onder professionele begeleiding te werken aan hun artistieke, persoonlijke en zakelijke ontwikkeling.

Voor nieuwe cultuurmakers, zoals muzikanten, choreografen, beeldend kunstenaars, theater- en filmmakers, kan het lastig zijn om na een opleiding of als autodidact direct een succesvolle carrière van de grond te krijgen. Dit geldt niet alleen voor jonge makers, ook voor makers die later in hun carrière een nieuwe culturele loopbaan ontdekken kan het lastig zijn. Met ondersteuning van ervaren begeleiders van culturele organisaties kan de carrière van de Nieuwe Maker de kickstart krijgen die het verdient.

Nieuwe makers weg

Start een intensief ontwikkeltraject en produceer

De provincie Overijssel stelt een subsidie beschikbaar voor culturele organisaties die Nieuwe Makers willen begeleiden bij de start van hun culturele carrière. De aanvraag voor de regeling Nieuwe Makers wordt door de culturele organisatie, die tevens de coördinerend begeleider wordt, ingediend. Dit kunnen zowel organisaties uit Overijssel als uit Gelderland zijn. Met deze subsidie (max. € 50.000,- per traject) start de Nieuwe Maker met zijn/haar begeleider een intensief ontwikkeltraject van minimaal 12 maanden. Vooraf worden de leerdoelen bepaald waar ze samen met andere begeleiders en coaches aan gaan werken. Daarnaast ontwikkelt en presenteert de Nieuwe Maker in deze periode ten minste één culturele productie.

Voorbeelden en meer informatie

Nieuwsgierig naar de Nieuwe Makers uit 2015 en 2016? In deze flyer (pdf, 764 kB) het verhaal van Yuna Linde en Fieke van der Panne van Theater De Makkers, deze twee dames maakten als eerste gebruik van de regeling. In de flyer ook meer informatie over de regeling, of kijk op www.overijssel.nl/cultuur.


Download de flyer

Flyer voorkant

In de flyer (pdf, 764 kB) meer informatie over de regeling en lees de ervaring van de allereerste Nieuwe Makers.

Neem contact met ons op

Vragen? Stel ze aan Yvonne Hermus.

@: YCT.Hermus@overijssel.nl

Tel: 038 499 8166

Of kijk op www.overijssel.nl/cultuur