Speciale WILDLANDS-trein trekt de aandacht tussen Zwolle en Emmen

Gepubliceerd op 8 juni 2018

De spectaculaire WILDLANDS-trein is vrijdag 8 juni 2018 officieel in gebruik genomen door basisschoolkinderen en gedeputeerden Brink van de provincie Drenthe en Boerman van de provincie Overijssel. De directeuren van WILDLANDS en Arriva spraken hun enthousiasme uit over de samenwerking tussen het openbaar vervoer en het park. De trein is een echte eyecatcher en het hele jaar te zien op het Blauwnettraject tussen Zwolle en Emmen. Met de speciaal bestickerde trein, met veel wilde dieren, reizen dit seizoen veel bezoekers geheel in stijl naar WILDLANDS Adventure Zoo in Emmen.

Eerste rit

De kinderen van groep 4/5 van basisschool de Regenboog uit Mariënberg hadden de eer om de eerste officiële rit naar Emmen te maken met de WILDLANDS-trein. Bij vertrek werden zij uitgezwaaid door de aanwezige gasten. ‘Ik vind het gaaf dat we met de trein naar de dierentuin gaan. En vooral in deze speciale trein, die ijsberen vind ik het mooist! Hopelijk kan ik die straks in de dierentuin in het echt zien.’ vertelde een van de enthousiaste kinderen vlak voor vertrek.

Met de trein naar de dierentuin

In 2018 werken de provincies Overijssel en Drenthe, als opdrachtverleners voor het treinvervoer, en Arriva en WILDLANDS intensief samen om bezoekers van WILDLANDS te stimuleren om met de trein naar Emmen te komen. Hiervoor kunnen reizigers de komende periode profiteren van diverse acties, die met name gericht zijn op gezinnen met kinderen. Het hele jaar door worden aan kinderen in de trein armbandjes uitgedeeld die ze kunnen verzilveren bij de Kiosk van WILDLANDS voor een leuke verrassing.

Winnaars Spot de WILDLANDS-trein

De oplettende reiziger heeft de WILDLANDS-trein de afgelopen weken al kunnen spotten op het traject. Vele gaven ook gehoor aan de oproep om een selfie te maken met de trein, waarmee ze kans maakten op vrijkaarten voor een dagje WILDLANDS, inclusief de treinreis. Gedeputeerden Brink en Boerman overhandigden de vrijkaarten aan enkele winnaars van de actie, die met een originele foto de trein in beeld hadden gebracht.